W jedzeniu siła

W jedzeniu siła

Twoje zdrowie znajduje się na talerzu. O ile trudno zwalczyć predyspozycje genetyczne do powstawania niektórych chorób to za pomocą odpowiedniej diety wielu chorób cywilizacyjnych można uniknąć. Dobrze jest dopasowywać swoją dietę do zmieniających się pór roku. Szczególnej ochrony nasz organizm wymaga w okresie jesienno-zimowym. Na sklepowych półkach bez problemu jednak znajdziemy produkty poprawiające odporność naszego organizmu. By móc jak najdłużej cieszyć się dobrym zdrowiem należy stosować dietę bogata w witaminy oraz inne składniki mineralne. Znajdziemy je oczywiście w warzywach i owocach, jak również nasionach, orzechach czy rybach. Do codziennej diety warto włączyć wszelkiego rodzaju kasze, na przykład kasze jaglane. To prawdziwa skarbnica witamin B, lecytyny czy żelaza. Składniki te mają zbawienny wpływ na nasza odporność. Kolejnym źródłem składników wspomagających odporność są tłuste ryby. To źródło dobroczynnych kwasów omega- Starą recepturą na zachowanie zdrowia jet picie herbaty z miodem.